Spørsmålsrunder

FRÅGESTUNDEN

Går du på skole? Jepp! Jeg går på idrettslinja, 2. året på videregående. Har blitt skikkelig lei nå, men det er vel bare å holde ut, ikke sant..?

Hvorfor begynte du å blogge? Jeg har hatt to blogger før denne på wordpress.com. Den første var bare elendig hvor eg skrev på dialekt om hva jeg gjorde i hverdagen. Den slettet jeg... Senere mente søsteren at jeg burde begynne å blogge igjen, so I did. Den var også på wordpress, og innehold for det meste bilder, og tekst, hvor jeg ville at andre skulle lese og kommentere bildene, på en måte.. Bloggen ekstisterer enda, og du kan finne den her. Grunnen til at jeg flyttet over til blogg.no var pga. av at en må betale for å redigere html-kodene på wordpress (tror jeg det var.. hehe). Så da flyttet jeg over, og startet fotobloggen. Så nå har jeg hatt bloggen min i ca ett år her på blogg.no, slik at jeg kan få tilbakemeldinger på bildene jeg tar.

Hva er yndlingsfargen din? Jeg liker å kle meg i lyse farger til hverdags, som oftest. Og mørkt til fest. Har ingen bestemte farger jeg liker best, egentlig.

Hva vil du bli når du blir stor? (voksen, eldre. Hihi) Har planer om å søke enten journalistikk eller fotojournalistikk, siden jeg både liker å skrive og å ta bilder. Men jeg endrer jo hele tiden mening om hva jeg drømmer om, så vi får se...

Hvordan ser drømmeboligen din ut? Rommene må i hvert fall være lyse. Og veggene også; de må være hvite. Jeg har i grunnen ikke helt sett for meg hvordan den skal se ut, men jeg ser vel for meg noe moderne, tenker jeg, hvor det skal være mange vinduer, og en skikkelig fin hage, hvor jeg kan sitte om sommeren.

Liker du dyr? Jada, liker dyr. Har en katt, selv. 

Yndlingsdyr? Jeg liker godt hunder, men kunne nok ikke tenkt meg å hatt en selv. En hund trenger liksom oppmerksomhet nesten hele tiden.

Favorittmusikk? Jeg hører på det meste. Spørsmålet burde heller være hva slags musikk jeg ikke liker: det er nok rap, ja...

Ditt beste minne med meg! (Anine) Brevene vi sendte til hverandre når vi var brevvenner. Det var morsomt. Har fortsatt et bilde av deg, da du var mindre! 

Hva har du tenkt å gjøre etter videregående? Som skrevet tidligere har jeg planer om å søke journalistikk eller fotojournalistikk.

Yndlingsmaten din? Elsker taco, da. Og pizza. Pizzaen fra Pizzabakeren her på Bryne er den beste! Liker veldig godt pastasalat, også.

Én ting du er veldig god til? Hmm... Jeg er god med PC? haha.

Din største flause? Jeg tror ikke jeg har noen. Da hadde jeg nok antakeligvis husket det.

Kor får du inspirasjonen frå? Godt spørsmål. Noen ganger bare "hopper" det ideer inn i hodet på meg. Får nok en del inspirasjon fra weheartit.com og noen blogger.  

Koss har du lært redigering? Egenhånd eller via kurs/andre? Det meste i Photoshop har jeg lært av meg selv, med litt hjelp fra Youtube og blogger/nettsider som forteller om hvordan man kan redigere på forksjellige måter.

Hva er din favorittblogg? Jeg har ingen bestemt favorittblogg, men bloggene jeg stadig stikker innom er: lisaplace, victoriabergort, mellaplace, emsedge, deadbarbie og linerosvoll.

PSSST

FRÅGESTUND


Da fyrer jeg på med en spørsmålsrunde, så spør i veg, om alt og ingenting! Avslutter den nok i løpet av neste uke.

SPØRSMÅLSRUNDE'DEL3

Er du tilfreds med din egen tilværelse akkurat nå? Ja, det er jeg. Nå er det jo sommerferie og alt, så snakk om å være avslappet! hehe.

Er du forelsket? Jaa, det er jeg jo nesten alltid! Men jeg nevner ikke navn.. hi hi :)

Favorittsjokolade? Helt klart Stratos! Men jeg synes også at den vanlige melkesjokoladen er skikkelig god, og så liker jeg sjokoladeblandingene til Nidar. Egentlig så liker jeg de fleste sjokolader :D

Favorittblomst? Rose. Og den må være rosa! Jeg har alltid synes at roser er nydelige!

Favorittprogrammer på tv? Jeg kan aldri få nok av Veronica Mars og One Tree Hill, så det er favorittprogrammene mine, uten tvil! Og The Simpsons og Family Guy!

Fanta eller Cola? Kommer an på humør og om jeg spiser noe til. Til Big Bite synes jeg Cola er best, men på en lørdagskveld med sørlandschips og godteri er Fanta best.

Har du et sjekketriks som garantert funker? Har aldri trodd på mine egne sjekketriks.. og jeg vil ikke dele dem, for jeg vet at de ikke funker :)

Hvilken lyd skjærer aller mest i ørene dine? En baby som skriker er ikke akkurat så veldig behagelig... 

Pizza eller taco? Spiste nettopp pizza med kylling fra Pizzabakeren, og den elsker jeg! Men taco er nok best, ja, i tortillas, så klart! :)

Hvor skulle du ønske du kunne dra akkurat nå? Akkurat nå vil jeg til varmere strøk, som f.eks. Hellas, hvor seilbåten ligger. Jeg gleder meg virkelig til jeg reiser dit i juli. Ellers vil jeg til Paris eller London på shopping :D

Hva er din favorittrestaurant? Et sted hvor de har kjempegod biff, i hvert fall! Kanskje Gamlaværket og NB Sørensen, begge på Sandnes. 

Peppes eller Dolly? Pizzaene på Peppes er ikke gode, men de andre rettene de har er kjempegode, f.eks. fajitas og lignende. Så hvis det er pizzaene det er snakk om så blir det nok Dolly... selv om Pizzabakeren er best :)

Favorittklesmerke? Om jeg liker noe kjøper jeg det, uansett merke eller ikke. Men jeg synes Dolce & Gabbana har masse fine klær. Og Hugo Boss.

SPØRSMÅLSRUNDE'DEL2

Kem e den kulaste gutten i klassen som du pleie ha engelskfremføringer med? Den kuleste gutten, uansett framføring eller ikke, MÅ være Kjartan, helten min!! :)

Hvor i verden vil du i løpet av livet reise? Jeg har allerede opplevd ganske mye kultur, siden jeg har en mamma som alltid tar søsteren min og meg med på slike ferier, så den plassen jeg ville reist, som jeg kommer på akkurat nå, må vel være et sted jeg kan fotografere nesten alt! Paris eller London, kanskje(?)

Hva ønsker du mest å oppleve i løpet av livet? Kjærlighet, lykke, rusen av å ha stått på universitetet/høyskolen, mine egne barn og en god familie.

Hvordan liker du kaffen din? Varm, men ikke så varm at tunga kjennes ut som sandpapir etterpå, men varm og med melk. Yndlingskaffen min er cappuccino.

Hva er ynglingsfargen din? Jeg går alltid med noe hvitt, siden jeg synes det ser bra ut, men hvitt regnes kanskje ikke som en farge for noen, så da er vel yndlingsfargen min.. hmm.... lyseblått?

Har du lyst å bli fotograf? Jeg har veldig lyst til å bli fotograf, men jeg tror ikke dette er det beste yrket å leve av, så kanskje kombinasjonen journalist og fotograf kan funke bra. Selv om jeg kanskje ikke får tatt de bildene jeg ser for meg at jeg har lyst til å ta....Men da har man jo alltids fritiden :)

Hvilket skoleår likte du best? Av de skoleårene jeg har gått til nå må det være slutten av 10.klasse som jeg likte best; når alle var blide og sola skinte. Det var trist når den tida var over...

Kan du beskrive degselv med ett ord? Morsom? Jeg tror virkelig at mine vitser slår godt an hos andre:) 

liker du vaffler med nugatti? Dette høres igrunnen ikke så veldig godt ut, siden jeg egentlig ikke liker nugatti som pålegg.. Så jeg vet ikke om jeg liker det, og jeg er usikker på om jeg kommer til å smake det.

Liker du meg? Ja, Mariann, jeg liker deg veldig godt! Du får meg nesten alltid tilå le! :)

hva syns du om tær? Så lenge de ikke er illeluktende, gule, blåe eller grønne, så tror jeg at tær er en fin ting. Vi kunne vel ikke kunne stått hadde vi ikke hatt tær!?

koss blir det å tjena 80 isteden for 118 ? Et helvete..!

Syns du ikke Tjaali sin kommentar ovenfor var litt på kanten? At lønna i seg selv er så mye mindre enn jeg er blitt fortalt, så synes jeg at det var unødvendig å ta opp dette på begynnelsen av en god dag.. Dette gjorde selve jobben og lønna et større helvete.....

hva kunne du gjort for å bli et bedre menneske ? Søsteren min sier ofte til meg at jeg er egoistisk, men jeg tror at for å leve livet må man også være egoistisk og glede seg over ting man selv og alene har oppnådd. Er litt vanskelig å sette ord på det, men kanskje å ikke være så egoistisk vil gjøre meg til et bedre menneske...

yndlinsbok? Jeg er ikke akkurat boktypen, men når jeg først leser en god bok greier jeg ikke stoppe. Boka, eller bøkene kan man si, siden det er en trilogi, er Skyskraperengler, skyskrapersommer og G for Georg, som alle er skrevet av Tove Nilsen. Mener at dette er en bok for ungdommer av hunkjønnet.. heh..

20 grunner for at Bryne er mye bedre en Lye!? På Bryne sitter vi ikke fast på søndager. Vi har flere butikker enn bare en Prixbutikk. Vi har kjøpesentre. Vi har videregående skoler, togstasjon, Kiwi søndagsåpent, videoland, flere pizzaplasser, utesteder, kjøreskoler. Vi har en fin, liten park og en elv. På Bryne bor de fleste vennene mine, siden jeg tror at folk flest ikke gidder å skaffe seg venner som bor langt fra sivilisasjonen.. (bare tulla). Vi har busser som går til flere plasser enn Bryne eller Undheim (?). Vi har bowling, treningsstudio, supergodt jente18 håndballag, masse fine gutter. Bryne er ikke på månen og Jens bor på Bryne (takk til Jens :))

hva gjør du når du ikke får sove? Jeg har alltid PC-en liggende på soverommet, så når jeg ikke får sove i det hele tatt pleier jeg snike den opp i fanget og lese blogger og henge på facebook hvor jeg spiller UNO :)

hva gjør du når du kjeder deg? Når jeg kjeder meg pleier jeg som vanlig prøve å fotografere noen bilder av alt som faller meg inn. PC-en ligger alltid og frister, den ja.. :P

SPØRSMÅLSRUNDE'DEL1

hvor høy er du? Jeg er 1.83m høy, med andre ord: skyene kitler meg på hodet :)

hva er ditt ynglingspålegg? Det kommer an på hvilket humør jeg er i, men jeg er veldig glad i ost, og selvfølgelig med rød paprika på.

hvordan ser drømmedagen din ut? Drømmedagen min må være på en solskinnsdag, der ingenting kan hindre meg i å gjøre absolutt hva jeg vil, og jeg har ingenting å forholde meg til :)

hvis du kunne valgt å være en annen person i verden, hvem ville det vært? Vanskelig spørsmål. Selv om jeg ikke hver dag er fornøyd med meg selv, er det fortsatt meg selv jeg vil være. Men jeg tror det måtte vært en vellykket person.. kanskje...hmm... en fotograf for Vogue..(?)

hva synes du om sparkesykler og rosa elefanter? Sparkesykler har jeg ikke noe forhold til, siden jeg er for lang til å stå rett på dem. hehe, neida :). Rosa elefanter derimot; de høres veldig søte og drømmende ut.

hva er din favorittpokemon? Jeg var stor fan av Pikachu når jeg var mindre da Pokémon var store greier, men når jeg skulle kjøpe Picachu-bamsen i butikken var det tomt, og det endte med at jeg satt hjemme med Mjaut (meowht) i fanget...Det angret jeg på....

og ka er lykke for deg? Lykke for meg må vel kanskje være når mennesker rundt meg smiler. 

hvem er din beste venn? Marte, så klart! Og Kristin! Og Tjåli!

hvem liker du best? Jeg liker veldig godt bestevennene mine :) Og så liker jeg veldig godt vokalisten i In Flames.

hvem er kulest ? Marte og hennes fantastiske latter, og Kristin når hun hører på bra musikk :)

Hvordan ser du selv fordeg deg om 10 år? Om 10 år er jeg 27 år, og da ser jeg gjerne for meg selv sammen med en samboer som er kjæresten/mannen min. Håper inderlig jeg har kommet inn på journalistlinja til da!

Hva tror du er meningen med livet? Meningen med livet tror jeg er å være sammen med mennesker en er glad i, og gjøre det beste utav ting helt til livet en dag tar slutt.

Hva bør man følge, vitenskapen eller religionen? Det kommer virkelig an på. Jeg er litt mer den personen som "må se det, for å tro det", men kirka har gjort mye vondt mot mennesker opp igjennom tidene, og det gjør ikke at jeg tror mer på religion, for å si det sånn.

Finnes det en Gud? Nei, jeg tror ikke på Gud. Men jeg liker at mennesker kan tro på noe godt for å gjøre hverdagen deres bedre enn den kanskje allerede er. Jeg mener Jorda ble skapt av celler og ikke av en Gud.

Vis du fikk ønske deg hva som helst, hva ville det hvert? For å svare på en veldig egoistisk måte, ønsker jeg at jeg har mitt eget fotostudio og masse kamerautstyr. Og at jeg selvfølgelig blir en vellykket person, som trives på jobben.. 

Hva tror du er løsningen på verdens problemer? Om det ikke hadde vært så mye uenighet blant mennesker, så tror jeg Jorda ville vært et mye bedre sted å levpå.. Hadde det ikke vært for uenighet ville det ikke vært krig, og krig skaper uro og redsel hos mennesker. Å ikke forstå hverandre også. 

Hva er din mening om global oppvarming? Stemmer det? Klimaet har alltid vært i endring, og det vil det fortsette å være. Vi har hatt istid, og vi går mot varmere tider, ifølge forskerne. Jeg tror at ozonlaget blir tykkere av karbondioksid, og jeg tror at polene kommer til å smelte mer enn de allerede gjør. At golfstrømmen komme til å skifte retning tror jeg ikke kommer til å skje før om veldig, veldig lenge. Jeg tror igrunnen at forskerne gjør en større sak utav det enn den egentlig er, men dette er min mening.

Tenker du daglig på miljøet? Jeg sorterer søppel hjemme, men det er ikke akkurat mulighet til å gjøre dette ute, med mindre jeg bringer det med meg hjem, noe jeg ikke gjør..Det heller mest mot nei, men det faller meg inn for det meste at jeg burde bry meg. Så ja og nei, tenker jeg.

KEN ER DEN KULASTE NABOEN DU KJENNE? Nabo eller ikke: det må være Ingrid sunny :)

ASKME

I'm up for questions, anyone who's up to ask? Tenkte å ha en spørsmålrunde, så da kan dere spørre iveg om hva som interesser dere, og kanskje ikke interesser dere i det hele tatt, men spør meg om alt! Ask me, ask me! 
hits